Aparate foto

miercuri, 11 iulie 2012

Pentru cei care s-au gandit/nu s-au gandit niciodata sa dea la A.S.E (partea a II-a)

Am promis că voi continua acest subiect cu lucruri concrete, avantaje si dezavantaje ale A.S.E.-ului şi, în general, ale vieţii de student la această academie. Cred ca cel mai potrivit ar fi sa incep cu avantajele:
  1. Din punct de vedere al beneficiilor profesionale, am discutat în ultima parte a primului post referitor la acest subiect: (http://andreeaoprea.blogspot.ro/2012/06/pentru-cei-care-s-au-ganditnu-s-au.html) şi am spus ca, cel puţin din acest punct de vedere, A.S.E.-ul rămâne încă o alegere potrivită pentru cei care mizează pe o siguranţă a unui viitor loc de muncă, şi unul chiar bine plătit. Asta desigur, dacă vom rămâne cu ceva cunoştinţe, pe lângă diploma obţinută la final.
  2. Din punct de vedere organizatoric, academia lasă de dorit din multe puncte de vedere, asta ca să nu zic din toate punctele de vedere. De acest lucru mi-am dat seama chiar din prima zi in care am calcat in A.S.E, mai exact la inscrieri. Am stat de la 8 dim pana la 3 dupa-amiaza sa ma inscriu :D (iar eu am avut noroc ca m-am dus in prima zi de inscrieri, cand se pare ca mergea treaba mai bine, pentru ca altii care s-au dus din prima zi au stat si 12 ore sa astepte).
          Tot din punct de vedere organizatoric, nu am inteles de ce se fac zeci de mii de redistribuiri in camine (mai exact vreo 3). Este adevarat şi faptul că, de pe urma acestor redistribuiri am avut si eu de câştigat, intrand din Belvedere Vechi in Moxa D. Iar asta a însemnat o serie de beneficii la care mulţi studenţi din provincie visează (facultatea la 2 minute de cămin, cantina la 1 minut de cămin). Desigur, la mine s-a nimerit să am şi facultatea tot pe strada Moxa.
           Totuşi, revin la întrebarea: De ce atât de multe redistribuiri? Luna în care am stat în Belvedere Vechi, din 4 paturi, doar 3 au fost ocupate, iar cand am venit în Moxa D am aflat că de fapt în prima lună tot numai 3 fete stătuseră în cameră în loc de 4. Ceea ce vreau să spun, este că locurile nu au fost DIN PRIMA ocupate complet...Spun asta pentru ca mulţi mi-au zis că redistribuirile se fac pentru că unii care prind camin se mai răzgândesc pe parcurs şi pleacă. Dar asta ar fi însemnat ca redistribuirile să se bazeze pe ÎNLOCUIRI...ori aici nici măcar nu se ocupă toate locurile după a 2-a redistribuire. În fine..o fi bine, o fi rău, pentru mine a fost bine. Iar anul acesta, după media din primul sem, tot în Belvedere Vechi am prins loc...sper ca după următoarea redistribuire, care se va face pe baza mediei anuale, sa ajung tot în Moxa D. :D.
      Pentru cei care au de gând să se înscrie la facultate în această vară, şi care sunt curioşi să vadă cam cum arată o cameră de cămin a A.S.E-ului, am în continuare şi câteva poze. Probabil veţi fi destul de plăcut surprinşi de cum arată camera, însă trebuie să aveţi în vedere faptul că aceste poze sunt făcute totuşi, în unul dintre cele mai bune cămine ale academiei. Pentru că, dacă în Moxa D, Belvedere Nou şi Tei veţi vedea hol şi baie în cameră, în restul căminelor (Belvedere Vechi, Agronomie, Vitan, Mecanica Fina), aceste beneficii sunt inexistente. :D 









     Nu am nimic de reproşat nici în privinţa cantinei Moxa, care de altfel este cea mai ieftină dintre cantinele studenţeşti. Mâncarea e bună, iar preţurile foarte bune chiar. (supe şi ciorbe între 80 de bani şi 2 lei, friptura aproximativ 2 lei, o portie de cartofi prajiti sau pilaf 50 de bani :))))..adica de 2 ori mai putin decat un covrig, si alte feluri de mancare: mazare, ghiveci, varza, lasagna Moxa, mamaliga cu branza, fasole, macaroane si paste..toate astea undeva la 2 lei, şi, desigur, prăjituri atunci când se apucă..la vreo 80 de bani şi acestea).
     
    O bilă neagră o dau pentru felul în care se acordă bursele de merit şi de studiu. Nu spun că pentru unii nu ar fi bine, însă modalitatea folosită e ilogică, e un fel de "noaptea minţii". Astfel, primele burse de acordă în funcţie de media de la admitere..toate bune până aici. Următoarea distribuire de burse de merit şi de studiu se face după primul semestru, în funcţie de media obţinută pe primul semestru. Toate bune şi până aici, având în vedere că la A.S.E şi repartizarea buget/taxă se face tot după fiecare semestru. ÎNSĂ, problema apare la cea de-a 3-a sesiune de acordare a burselor, deoarece, pentru aceasta, se va lua în calcul nu media de pe semestrul 2, ci media anuală. Poate că nu înţelegeţi deocamdată foarte bine care este problema, şi cel mai sigur este că acum vă întrebaţi: "Aşa şi?".
      Ei bine, o să vă dau un exemplu ca să înţelegeţi exact de câtă prostie dau dovadă cei care organizează această facultate...un exemplu EXTREM, ca să înţelegeţi foarte bine. Deci dacă eu am în primul semestru media 10, clar iau bursa de merit pentru primul semestru. Dacă în al doilea semestru am media 5, nu voi mai primi bursă pentru că media anuală va fi prea mică (undeva la 7.50). Însă, ideea e că pentru jumătate de an eu primesc bursa (adică pentru jumătatea aceea de an în care am avut media 10). Însă, dacă lucrurile vor fi invers (adică o medie de 5 pe primul semestru şi o medie de 10 pe al doilea semestru), nu mai primesc NIMIC, deşi media finală este tot aia. (7.50). Deci care ar fi concluzia? Dacă vrei să scoţi un ban de la A.S.E, învaţă bine pe primul semestru, iar pe al doilea numai dacă crezi că ţi-ar mai ieşi o medie anuală bună.
     Deci dragi organizatori ai acestei prestigioase instituţii, nu mai amestecaţi lucrurile! Dacă aţi decis ca repartizările să se facă după fiecare semestru, atunci ar trebui să trataţi rezultatele de pe fiecare semestru independent, şi nu independent doar pe primul şi cumulat la sfârşit. Sau dacă nu, atunci procedaţi ca tot restul facultăţilor şi faceti trierea la fiecare sfârşit de an!!
     O altă bilă neagră o dau pentru modalitatea de afişare a notelor. Pentru cei care sunt dinafară şi nu ştiu, la A.S.E se afişează pe pagina personală a studentului doar NOTA FINALĂ APROXIMATĂ(adică media dintre nota de la examen şi cea de la seminar). Media de la seminar o putem afla de la profesorul de seminar la sfârşit de semestru, însă NOTA DE LA EXAMEN nu o putem decât intui aproximativ, ceea ce iar mi se pare o prostie. De fapt, cred că A.S.E-ul este singura instituţie superioară de învăţământ, din cadrul acelora care se consideră "de elită" , în care studenţii nu pot afla cu exactitate nota din examen.
     Un alt gust amar, dacă pot să îi spun aşa, mi-a lăsat sesiunea de comunicări la care am participat alături de alţi doi colegi de grupă, la Macroeconomie. De fapt, nu sesiunea în sine m-a dezamăgit, ci juriul. Am constatat cu părere de rău cât de plictisiţi erau profesorii ce făceau parte din juriu. Erau dăţi în care nici măcar nu se străduiau să disimuleze un interes minim, preferând să vorbească între ei în timp ce se prezentau proiectele. Pe parcurs îşi dădeau seama că trebuie să mai traga cu urechea şi la ce prezintă studenţii, deoarece trebuiau ca la sfârşit să pună întrebări. :))) Iar pe aceia care spun că o diplomă care atestă participarea la o sesiune de comunicări are vreo greutate la CV, eu aş vrea să îi contrazic. Nu ştiu cât de valoroasă este o diplomă pe care nici măcar nu e trecută vreo ştampilă sau semnătură. Pentru că da, aşa arătau diplomele noastre de participare...nicio ştampilă, nicio semnătură. Mulţumesc A.S.E., dar astfel de diplome pot să îmi fac şi singură.
    
      Una peste alta, mi-a plăcut primul an de facultate, şi sper ca în timp să se remedieze şi asemenea "mici" imperfecţiuni :P. Aştept păreri din primul an de facultate! Sau întrebări...sau contraziceri..sau ce vreţi voi (ee, nici chiar ce vreţi voi)!
 

160 de comentarii:

  1. hei...buna buna..:*
    buwy..am si eu o curiozitare...defapt, mai degraba de un sfat! Mm..care ar putea fi posibilul camin..in care as putea sta, cu o medie de 8,16 ( si cand spun asta, ma gandesc la unele pe masura) ..?! Sa stii ca am citit articolul tau, dar sa stiu concret..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde acum...esti boboc/oaca? :D Pentru ca daca esti, cei care intra in primul an vin cu medii destul de maricele..spre exemplu eu anul trecut, cand s-a intrat pe baza de dosar, am avut media 9.23 si am prins Belvedere Vechi in prima luna, apoi dupa redistribuiri am intrat in Moxa D, care e cel mai "smecher". In schimb dupa aceea, mediile incep sa scada...adica daca esti anul II si ai media pe primul an 9, intri clar in Moxa D, ba chiar ai mari sanse si la bursa...iar cu un 8.16 cred ca prinzi tot asa, undeva prin Belvedere Vechi, Agronomie sau Tei. Daca esti boboc si ai 8.16, e posibil sa prinzi in prima faza prin Vitan (cel putin asa a fost anul trecut). Insa dupa aia, se fac vreo 2 serii de redistribuiri si in Belvedere Vechi tot ajungi pana la urma. Am reusit sa te lamuresc macar asa, in mare? Ideea e ca depinde de f multe lucruri...depinde de mediile de anul acesta, de cat "bucuresteni" ai in fata (pt ca ei nu au dreptul la camin) etc. Oricum, astept sa imi zici unde ai fost repatizat/a in prima faza! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da`mi add la raduionut93...sa`ti spun mai multe, inclusiv de prostia aia cu formularul :)!

      Ștergere
    2. Am si eu o intrebare: am intrat anul asta la ASE la taxa si am media 8.98.
      Ce sanse sunt sa prind un loc in camin?

      Ștergere
  3. buna
    pozele pe care le-ai postat sunt din moxa d sau belvedere nou?
    nu stiu pe care sa il aleg ca prima optiune si zilele astea se presupune ca trimit cererea de camin..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pozele sunt din moxa d..alege moxa d ca prima optiune, zona e mult mai centrala fata de belvedere vechi, e chiar langa cantina, chiar langa facultatile de finante banci si economia agroalimentara si la vreo 10 minute de mers pe jos de restul facultatilor ase..bafta!

      Ștergere
  4. Buna, am media de intrare 9.03 si cam in ce camine as intra? am pus ca optiunea 1 Agronomie (C1-C2), optiunea 2: Belvedere Vechi (A1-A4) si optiunea 3: Tei C1. Daca nu deranjez, poti sa dai add la id-ul meu i0nutz_p sa te mai intreb detalii? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. agronomie si belv vechi sunt bune dar nu au baie in camera...teiul are baie in camera dar e f departe..oricum cu media ta astea 2 le prinzi..agronomie sau belv vechi..esti primul care nu pune moxa d si belv nou la prima optiune, chiar daca ai o medie bunicica. oricum ai fost realist, cu 9.03 era destul de greu sa prinzi moxa d sau belv nou...poate incerci la redistribuiri. o sa te adaug si in lista de mess. succes!

      Ștergere
    2. Chiar la asta m-am gandit cand am ales optiunile, ca o sa le aleg degeaba. Totusi, nu mi-ai dat add pe mess.. :))

      Ștergere
    3. am dat add la ionutz_p si imi apare "there was an error in the server"...esti sigur ca ai scris corect idul? :D

      Ștergere
    4. e cu 0 (zero) :)) si anume i0nutz_p trebuia sa-l copiezi nu sa-l introduci de la tastatura :))

      Ștergere
  5. buna.eu am media 8.56... ce camine mi ai indica sa pun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moxa D, Belv Nou, Agronomie :D

      Ștergere
    2. moxa D ? belv nou ? :O esti sigura? ca eu nu prea sunt...as vrea maine sa mi depun si eu cererea si am vrut sa ma mai consult inainte si cu alte pareri ...astept raspunsul tau .multumesc :) ( sunt la management la nr 168- din 285...daca te ajuta cu ceva )

      Ștergere
  6. buna, eu am intrat anul acesta la eam, a144a din 205 cu media 7,86, iar optiunile mele de camin au fost belvedere nou, belvedere vechi, amgronomie. crezi ca voi prinde camin? si daca da, in care dintre acestea? multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Belvedere Vechi...la eam sunt destul de putine locuri la camin (eu am avut colege de camera numai de la eam dupa redistribuiri).

      Ștergere
    2. Daca nu prinzi acum niciun loc (stiu ca sub 8 nu s-au prins locuri nici la FABBV, unde sunt cele mai multe locuri de camin, atunci aplica de fiecare data la redistribuiri. Se fac vreo 2 redistriburi prin octombrie. Bafta!

      Ștergere
  7. Dragilor, inca o data!

    Eu anul trecut am pus optiunile asa: Moxa D, Belv Nou, Agronomie, in conditiile in care eram aproximativ pe locul 120 din aproximativ 400 (am avut media 9.23, la FABBV)..si am fost repartizata in BELVEDRE VECHI...deci ce sa inteleg din asta? ca nu aveam media necesara pentru caminele pe care le-am pus, dar nici atat de mica incat sa nu prind niciun camin. Asa ca puteti pune si optiuni bune daca vreti, pentru ca oricum veti fi repartizati undeva daca vor fi locuri, chiar daca nu aveti media necesara pentru caminele pe care le-ati pus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, eu am intrat anul acesta la FABBV cu 9,01 si am pus ca optiuni la camin Belvedere Nou, Moxa D si Belvedere Vechi. Am sanse sa intru la primele doua acum? dar dupa redistribuiri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu anul trecut cu media 9.23 tot la FABBV am intrat in Belvdere Vechi, iar dupa redistribuiri in Moxa D. (am stat deci numai luna octombrie in belv vechi). Acum nu stiu exact ce sa zic, depinde de mediile de anul acesta...cam a cata ai fost pe lista? daca ai fost in jur de a 120-125-a asa, cred ca ai sanse sa prinzi si moxa d sau belv nou la redistribuiri

      Ștergere
    2. Pey am fost a 210-a :) sper sa intru intr-un camin bun :)ms muult ca mi-ai raspuns :*

      Ștergere
  9. aaam inteles...multumesc frumos . si la redistribuiri ai fost repartizata in alt camin ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da :)...in nimeni altul decat Moxa D! nu mi-a venit sa cred :D...repartizata pe bune, fara "spaga" fara nimic, (ca sa nu fie dubii)

      Ștergere
  10. Buna..eu am intrat la fabiz cu media 8,13..am sanse sa prind loc intr-un camin bun?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey..scuze pt raspunsul intarziat dar am fost plecata vreo saptamana. Nu stiu exact ce camin ai putea sa prinzi, depinde de multe lucruri (nr de locuri la camine la facultatea ta, ierarhia mediilor etc.) Vezi si ce au mai intrebat studentii mai sus si ce le-am raspuns, am incercat sa fiu cat mai clara posibil si sa va ajut. In tot cazul, cu 8.13 ar trebui sa prinzi macar dupa redistribuiri ceva. Succes!

      Ștergere
    2. Am inteles..multumesc frumos!

      Ștergere
  11. Buna, as avea nevoie de un sfat in legatura cu etapa de redistribuire . Eu sunt "boboc" la comert cu media 8.80 si am prins un loc in agronomie c1 , am vreo sansa ca la redistribuire sa prind vreun loc mai bun si daca fac cerere de redistribuire imi pierd locul obtinut ? Merci anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca faci cerere de redistribuire, nu iti pierzi locul pe care il ai acum. Eu am intrat la redistribuiri din belv vechi in moxa d, deci sunt sanse...merita oricum sa incerci, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna. si eu sunt boboaca ,tot la comert cu o medie de 8,85 . in urma repartizarilor am prins loc in tei c1 . tinand cont ca sunt a 59 a la profilul meu am vreo sansa in urma redistribuirilor sa prind loc in belvedere nou?

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Andreea!
    Acum citeam si eu postarea ta despre ASE,in urma distribuirii mele in complexul Belvedere Vechi(a2)...sunt total dezamagita...adica din cate am citit pe forum-uri,bloguri etc, nu este tocmai ok caminul ...pe langa asta am primit camera si la ultimul etaj...si prima pe palier(banuiesc ca e langa baie nu ? :| ) ...in fine.
    As vrea sa iti cer si tie parerea...Oare sa depun o contestatie sau ceva? Ar rezolva asta ceva?
    Ti-a lasat gust amar acest camin ? :( ( e murdar?)
    Si inca ceva...nu am inteles prea bine problema cu redistribuirea,cand se fac aceste redistribuiri ? in urma primului semestru ?sau ?
    Multumesc si sper sa ma ajuti daca poti :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre contestatii nu stiu nimic, ca nu am facut, Redistribuirile, in schimb, se fac in luna octombrie, dupa ce incepe facultatea, pe baza aceleiasi medii (cea de la admitere). De obicei, in urma redistribuirilor, se prind locuri mai bune (de ex cineva din belv vechi poate prinde in belv nou, cineva care nu a prins deloc poate prinde in vitan etc.)...insa nu este o regula! Bafta!

      Ștergere
    2. Nu pot sa spun ca e murdar, dar cand am intrat pentru prima data in camera am avut asa o stare..cel putin ciudata :). Cel mai rau e ca baia (inclusiv dushurile) este pe palier, iar asta e chiar foarte incomod. Pana la urma camera are strictul necesar (paturi, mese de scris si dulap)...in timp de obisnuiesti, dar in primele zile s-ar putea sa te simti un pic deprimata in belvedere vechi :(. Oricum, viata de student e frumoasa, iar chestiile astea sunt specifice, banuiesc.

      Ștergere
  16. Am intrat cu 9.46 in agronomie C2.
    Eu cred ca problema a fost urmatoarea,au fost putine cereri la facultatea mea.Rei engleza.Si tocmai pentru ca au fost putine cereri s-au oferit si mai putine locuri la camine bune (belvedere & moxa &tei).
    Decat 17 au primit camin,eu fiind numarul 14..
    Nu stiu daca ar trebui sa fac cerere la redistribuiri..adica nu prea am inteles in ce consta acestea,si in functie de ce se acorda alte locuri.
    O sa stau o saptamana in agronomie,si daca totul e ok,raman acolo.
    Intrebarea este legata de redistribuiri,si daca as avea sanse la un camin mai bun. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi dau seama cat de diferit e totul in functie de fiecare facultate. Cu media ta, la FABBV spre exemplu, cred ca aveai sanse chiar la Moxa D sau Belv Nou. Eu una, recomand tuturor sa incerce la redistribuiri , pentru ca nu au absolut nimic de pierdut! (Eu anul trecut chiar am avut de castigat). Redistribuirile se fac in luna octombrie, dupa ce incepe facultatea. O sa ma interesez si o sa postez eu pe blog cand se fac aceste redistribuiri, pt ca in general cei de anul I sunt cam in urma cu vestile. :) Oricum, daca nu prinzi la redistribuiri, eu cred ca Agronomie e ok..majoritatea studentilor sunt multumiti de caminul acesta. Bafta!

      Ștergere
    2. Cred ca ne-ar fi de mare ajutor multora cateva informatii despre redistribuiri, pe site nu gasim mare lucru :)

      Ștergere
  17. Da..unii spun ca sunt conditii bune,doar faptul ca nu are baie in camera il face sa fie mai prejos de tei.
    Ma gandeam ca stii in functie de ce se fac redistribuiri,cu cine mai concurez pentru loc la camin.
    Oricum,o sa fie cam aiurea sa stau o luna in agronomie,apoi sa ma mult in alt camin.
    Multumesc,bafta si tie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am stat o luna in belvedere vechi, apoi dupa redistribuiri am intrat in moxa d..mi-a parut asa bine, incat nu mi-a mai pasat ca trebie sa ma mut din nou. Nu stiu exact pe ce criterii se fac redistribuirile, dar tin minte ca in cererea pe care am completat-o am trecut aceeasi medie de la admitere. Oricum, ideea e ca locurile de camin nu se ocupa COMPLET dupa prima repartizare. Adica, sa iti dau un exemplu: in luna octombrie a anului trecut, cat am stat in belvedere vechi, eram numai 3 fete in camera, apoi cred ca au fost 4. Pe de alta parte, cand am intrat eu in Moxa D (deci de la inceputul lunii noiembrie) in camera mea statusera tot numai 3 fete toata luna octombrie...si abia acum cu mine eram 4. Nu stiu daca ai citit tot ce am scris legat de ASE pe blog, dar modul prin care au loc repartizarile mi s-a parut intotdeauna ciudat. Adica nu inteleg de ce nu se ocupa toata locurile din prima, de ce se face si a doua, si a treia redistribuire. Tot ce putem este sa speram ca aceste redistribuiri ne vor ajuta cu ceva.

      Ștergere
  18. Da,am citit,si am inteles.
    Ai dreptate,asta e unul din dezavantajele ase-ului.
    Totusi,nu pot intelege cum la facultatea mea cu medii de 9.76 s-a intrat in belvedere vechi,pe cand la altele cu medii de 9 s-a intrat in moxa.
    Urat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna sunt boboaca la ase si nu am prins camin... ce sa fac sa fac contestatie?? sau sa incerc la redistribuiri??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si o prietena de a mea este in aceeasi situatie, are o medie de 8.23 la Comert, iar ultima cu care s-a intrat anul asta la fete a fost de 8.7

      Ștergere
    2. Daca nu iti este greu sa te deplasezi pana in Bucuresti, incearca si o contestatie...apoi la redistribuiri...adica incearca TOT CE E POSIBIL! Bafta!

      Ștergere
  20. Bună!
    Interesant ceea ce faci aici și f util, totodată!
    O întrebare aș avea și eu.
    Complexul Belvedere vechi (căminul A4) are o cantină studențească?
    Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nup, nu are! A.S.E.-ul are 2 cantine: una in Piata Romana (dar acolo preturile sunt destul de mari, cred ca e mai mult pentru profesori), si una pe strada Mihail Moxa (unde sunt si facultatile F.A.B.B.V. si E.A.M. si caminele Moxa) ...oricum, acum depinde la ce facultate esti...daca esti la F.A.B.B.V sau E.A.M., ajungi la cantina in 2 minute...daca esti la orice alta facultate a A.S.E-ului, o sa faci pana la cantina Moxa cam 15 minute (pe jos, desigur). Bafta!

      Ștergere
  21. FABIZE

    Mulțumesc încă o dată!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna! Anul acesta ma voi alatura si eu studentilor de la A.S.E. :D Am intrat la Administrarea Afacerilor cu predare in limba elngleza cu media la BAC de 9,25. Sambata am aflat ca am fost repartizata la camin in complexul Belvedere(A2), chiar daca optiunile mele au fost Moxa D si Belvedere Nou(A6-A8). Care e exact treaba cu redistribuirea? Se face vreo cerere ceva? Iti las id-ul meu : oana_devaro@yahoo.com mi-ar placea sa mai vorbim sa ma pui in tema acum ca ai un pic de experienta :D :-h

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, se vor face cereri de redistribuire in octombrie (voi posta pe blog data cand puteti sa le faceti)...in urma acestor cereri, exista posibilitatea sa fiti repartizati in locuri "mai bune", iar cei care nu au intrat deloc au sansa sa intre la camin. te-am adaugat si in lista de mess :)

      Ștergere
    2. Căminul Moxa D aparține în mod oficial Academiei de Studii Economice, prin urmare numai studenții de la A.S.E. pot fi cazați acolo. S-ar putea să existe și excepții, spre exemplu pentru studenții de la alte facultăți care au rude la A.S.E. Spre exemplu, dacă ai un frate sau o soră cazat(ă) în Moxa, deși tu ești la altă facultate, ar putea fi posibil să faci o cerere la serviciul de cazare studenți. Totuși, asta este doar o presupunere. Pentru mai multe detalii, vezi ce informații de contact ai putea găsi aici: http://social.ase.ro/

      Ștergere
  23. Buna, as vrea sa stiu si eu daca la caminul Moxa de pe strada Mihail Moxa se pot caza si studenti de la alte facultati. Conditiile mi se par a fi ok si din cate vad ar fi 4 paturi in camera, iar eu m-as caza din prima cu inca 2 coloege daca ar fi posibil. Daca se poate, as vrea si eu un nr de telefon al caminului sau un site oficial sa pot lua legatura pentru a afla si costurile cazarii. Multumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Căminul Moxa D aparține în mod oficial Academiei de Studii Economice, prin urmare numai studenții de la A.S.E. pot fi cazați acolo. S-ar putea să existe și excepții, spre exemplu pentru studenții de la alte facultăți care au rude la A.S.E. Spre exemplu, dacă ai un frate sau o soră cazat(ă) în Moxa, deși tu ești la altă facultate, ar putea fi posibil să faci o cerere la serviciul de cazare studenți. Totuși, asta este doar o presupunere. Pentru mai multe detalii, vezi ce informații de contact ai putea găsi aici: http://social.ase.ro/

      Ștergere
  24. salut! sunt nanul 1 la fabbv. probabil voi avea restanta la mate. am vreo sansa sa raman la buget? mai pot face cerere pt camin in martie-aprilie pt anul2? ms anticipat pt raspuns si bafta in sesiune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că abia acum am vz. mesajul tău. Poți rămâne la buget și cu o restanță, depinde ce note mai ai si pe la restul materiilor.

      Ștergere
  25. Buna!sunt in clasa a 12-a si vreau sa dau la finante,banci si vreau mai multe detalii despre facultate,camin etc.uite ID meu: ralucavalman.te rog da-mi ad ca sa vorbim mai multe.multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna , Andreea ! sunt anul 1 la CIG si am media 8,56 , dupa primul semestru . unde as avea sanse sa prind camin pentru anul2 ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Belvedere Vechi sau Agronomie prinzi sigur după mine. În funcție de mediile de la facultatea ta însă, poți prinde chiar mai bun, gen Moxa ...succes!

      Ștergere
  27. hey buna.Am si eu o intrebare.Cu o medie de 7.06 fara restante crezi ca am sanse sa intru la buget in anul 2? Mentionez ca sunt la REI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer nu stiu ce sa iti spun...depinde foarte mult de la an la an, de la facultate la facultate..

      Ștergere
  28. Buna, am citit postarile anterioare, intrebarile si raspunsurile si am observat ca mediile pentru distribuirea locurilor de camin sunt destul de mari si voiam sa te intreb: crezi cumva ca odata cu revenirea admiterii o sa se intre la caminele bune si cu medii mai mici? Adica academia e renumita pentru admiterea complicata dar eu sper la o nota mai mare pentru ca o sa dau si engleza (prima mea optiune este fabiz cu predare in engleza) si as vrea sa intru la moxa d sau belvedere nou. Locurile de la camin sunt impartite si in functie de numarul total de locuri de la facultate? la fabiz sunt 60 iar la facultatile mai mari in jur de 400 si sunt curioasa daca repartizeaza acelasi procent de studenti la camin indiferent de facultate. Astept un raspuns cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, la facultatile cu mai putine locuri sunt mai putine locuri si la camine, dar nu stiu sa iti spun exact cu cat. bafta! admiterea nu mai e asa complicata ca in alti ani, mai demult se dadea mate M1, acum cred ca se da M2 sau M3...

      Ștergere
    2. da, admiterea la matematica a fost foarte usoara si s-au obtinut note destul de mari dar cred ca 9,56 e o medie suficient de buna sa intru la belv nou, dar o sa aflu abia in toamna

      Ștergere
  29. Salut! Tocmai am terminat clasa a XIa[stiu ca poate e prea devreme sa ma gandesc deja la facultate] iar principala mea optiune ar fi ASE in principal REI sau Finante banci.Id :stelistul_99.As fi foarte recunoscator daca as putea primi cateva informatii ajutatoare.Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e prea devreme să te gândeşti la facultate. De fapt e f ok că te gândeşti de pe acum ca să ai timp un an să te pregăteşti pentru admitere...iar dacă vrei să dai la A.S.E., sfatul meu e să alegi ori facultatea de Finanţe Bănci ori Ciberbetica..de la ambele ai foarteee multe şanse profesionale...despre restul facultăţilor din A.S.E. nu ştiu ce să zic..sunt mai rezervată

      Ștergere
    2. http://andreeaoprea.blogspot.ro/2012/06/pentru-cei-care-s-au-ganditnu-s-au.html eventual citeste aici pt mai multe informatii :D

      Ștergere
  30. Buna! Eu tocmai am intrat la ASE, la CSIE, nota de la examenul de admitere a fost 9,80 si cumulata cu media de la BAC am ajuns la 9,58 media finala de admitere. Despre cazarea in Belvedere Nou auzisem ca s-ar face destul de mult si pe pile, acum nu stiu ce sa cred, nici nu stiu in ce ordine ar trebui sa-mi pun optiunile de camin. Desi anul acesta a fost examen, cel putin la facultatile la care s-a dat Mate + Economie sunt destule medii marisoare. La ce camin as avea sanse?

    RăspundețiȘtergere
  31. Hei:).Si eu am intrat anul asta la Ase la FABBV cu nota la admitere 10, iar media finala cu 30% bac este 9.82 . E posibil sa intru in Moxa D, Belvedere Nou sau Tei?

    RăspundețiȘtergere
  32. Hei :D am intrat anul acesta la FABBV cu media de admitere 9,56. Crezi ca am sanse sa intru la moxa d sau belvedere nou?

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna..am media 8.51 la FABBV. Cum ma gandeam eu ca nu am nicio sansa sa intru la buget, am pus prima optiune taxa...deci sunt la taxa. Am vreo sansa sa prind camin? Adica se ia dupa medie sau conteaza daca sunt la taxa..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate sunt multi si la buget care nu prind loc de camin..deci nu stiu ce sa zic. Dar eu nu inteleg un lucru...de ce ai pus prima optiune taxa? poate aveai totusi sansa si intrai la buget...deci tu practic punand prima optiune taxa te-ai "condamnat" din start sa platesti o taxa..

      Trebuia sa pui optiunea 1 buget si 2 taxa..daca nu intrai la buget te trecea la taxa..dar asa? destul de ciudat ce ai ales sa faci, trebuia sa ii intrebi pe organizatori pe acolo

      Ștergere
  34. Hei :) ! Eu am intrat la mk , buget, cu media de 7.87 tinand cont ca anul acesta a fost examen. din totalul de 266 de elevi intrati la mk eu sunt a 113 . Ce parere ai ? la ce camin as putea sa prind loc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Caminul depinde de medie dar si de facultate...uite spre exmplu la fabbv ai fi prins belvedere vechi cred..la marketing nu stiu sa iti spun, fiecare facultate are un anumit numar de locuri

      Ștergere
  35. hei! foarte util postul tau si esti foarte tare ca vrei sa ajuti viitori boboci. am si eu o rugaminte..daca se poate si daca mai folosesti blog-ul. am intrat la rei pozitia 100 din 204 [lb. romana], cu media 8,40. ce sanse crezi ca am la camin? ce optiuni m-ai sfatui sa pun? mersi anticipat :D:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ioana,

      Folosesc blogul, numai ca avand foarte multe lucruri de facut in ultimul timp (am fost si in vacanta 2 saptamani) nu am mai putut sa va raspund...nu mai stiu exact cand trebuie completate optiunile, sper sa nu fie prea tarziu. Adevarul este ca, indiferent ce optiuni pui, daca ai media necesara vei intra la optiunile tale, iar daca nu, vei fi repartizata la un camin mai putin bun. In Moxa D sunt oricum sanse destul de slabe sa intri de pe acest loc. Eu ti-as propune:

      1. Complex Tei
      2. Agronomie
      3. Belvedere Vechi

      Ștergere
  36. p.s. cam 30 din cei 99 dinaintea mea sunt din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e ok...totusi, nu stiu daca e sufiecient pt moxa d sau belvedere nou. Dar poti sa incerci

      Ștergere
  37. crezi ca reusesc sa stau cu alte 3 fete in camera? (as vrea moxa d sau belv nou )...astea sunt mediile noastre : 9,80 finante / 9,59 CSIE / 9,39 CIG / 9,11 CSIE .
    Daca una din noi nu prinde loc in caminele astea, ce se intampla?vom fi respinse toate sau doar ea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diferentele mediilor voastre sunt f mari, mai sunteti si de la facultati diferite...este greu. Puteti incerca...daca tu si inca o colega aveti media necesara, veti intra..celelalte nu. Deci ideea e ca nu vei fi respinsa daca ai media necesara sa intri la camin, chiar daca colegele pe care le propui tu nu pot intra. Imi pare rau ca am raspuns atat de tarziu, dar am lucrat si am fost si plecata

      Ștergere
  38. Ai idee care este pretul la Belvedere nou si la Moxa ?

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna...Am intrat cu media 9.39 la CIG.Crezi ca as putea prinde loc in Moxa D sau Belvedere Nou? sunt a84a la mine pe facultate.In cererea pt camin am pus si mele altor 3 colege de la CSIE,am avea sanse sa prindem caminele astea 2? Mersi:d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna...asa cum am mai raspuns si altor posturi...este foarte greu sa imi dau cu parerea in aceasta privinta, pt ca fiecare facultate are alocat un anumit numar de locuri...as putea sa imi dau cu parerea doar in cazul facultatii de finante, pt ca am vazut cam care sunt mediile in anii trecuti

      Ștergere
  40. Si cam cat platesti tu pentru Moxa D? Despre belvedere Nou ce stii? caminele sunt doar de fete si de baieti(adica separate), sau sunt cuplate? multumesc anticipat :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru Moxa D regia de camin a fost cam 120-135 ron/ luna anul acesta...dar cam asa e la toate, nu e foarte relevanta informatia asta. Moxa D e camin mixt (camere de fete si camere de baieti)...complexul belvedere vechi spre exemplu, are camine separate

      Ștergere
  41. Salut! Foarte util articolul tau! As aprecia daca mi-ai oferi si mie parerea ta. Cu 9,34 sunt sanse de Belvedere nou la CIG?

    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ca iti raspund la aceasta intrebare...in Moxa D spre exemplu, cu aceasta medie ai prinde cred Agronomie sau Tei..dar numarul de locuri alocate variaza de la facultate la facultate.

      Ștergere
  42. Salut,am intrat la Fabbv taxa cu media 8.03 ,am sanse sa prind camin in Tei ?

    RăspundețiȘtergere
  43. Tei este unul din caminele cu baie in camera, dupa Moxa D si Belvedere Nou..deci e posibil sa fie nevoie de o medie un pic mai maricica..dar cu siguranta il poti trece la optiuni. Eu cred ca vei prinde mai degraba Vitan in prima faza, iar dupa redistribuiri Belvedere Vechi.

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna,am auzit ca la moxa sunt si camere cu frigider si masina de spalat in camera iar pretul este de 240-260 /luna. este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am auzit de asa ceva. Exista, intr-adevar, o camera pe post de spalatorie si o bucatarie sau 2 dar de ce zici tu nu a auzit.

      Ștergere
  45. Buna. Cum e cu bursele? se dau la toti care au media peste 9? Ma refer la cei care sunt admisi acum in anul I,la admitere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nup, nici vorba din pacate :)...bursele se dau pentru un anumit numar de locuri...de exeplu, la fabbv se dau burse de merit (undeva la 500-600 ron/luna) pentru primele 5 locuri, iar pana la locul ~40 se dau burse de studiu, care sunt ceva mai mici (~450 ron). Deci ca sa primesti bursa la fabbv trebuie sa incerci sa fii cam in primii 40. La celelalte fac nu stiu, dar banuiesc ca tot asa, e un anumit numar de locuri.

      Ștergere
  46. buna as dori si eu sa stiu cum se procedeaza la redistribuiri...am intrat in tei c1 cu media 9.40 dar e foarte departe. pt a fi redistribuita trebuie sa trimit cerere de redistribuire??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in octombrie exista o etapa de redistribuiri. Dar pana atunci, trebuie sa iti ridici contractul pt tei, ca altfel piezi locul!

      Ștergere
  47. Buna! Cum se procedeaza la caminul Moxa D cu spalatoria? Care sunt preturile?

    RăspundețiȘtergere
  48. buna .. as vrea sa stiu si eu care este taxa de cazare la caminul moxa d.. nu scrie nicaieri si chiar sunt curioasa :D ms :*

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna Andreea,am si eu o intrebare. Am prins loc in caminul Tei C1 si as fi vrut in Belvedere Nou. Am media de departajare 9,1. Daca semnez contractul de cazare in Tei C1 pot participa la redistribuiri si in perioada 5-18 octombrie (perioada in care se face prelucrarea cererilor de cazare) sa stau in caminul in care am fost repartizata initial?

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna Lili,

    Sigur ca poti participa si la redistribuiri! TREBUIE NEAPARAT SA IL SEMNEZI, pt ca altfel poti pierde si locul din tei...uite-te pe site si vezi care sunt datele limita la care poti ridica contractul de pe Intrarea Frumoasa. Si eu in primul an am prins in belvedere vechi, iar la redistribuiri in moxa. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  51. Cei de la FABBV invata numai in cladirea Mihail Moxa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cam da..inafara de sport, engleza si inca o materie prin anul 2, toate se fac in moxa

      Ștergere
  52. Buna! Sunt anul 1 la CIG. Am media 6,80 si nu am prins loc la camin. Crezi ca am vreo sansa la redistribuiri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa incerci, dar e micuta media...la redistribuiri mai apar locuri, mai renunta altii..dar nu se intampla chiar minuni. Depinde care a fost ultima medie cu care s-a intrat...daca a fost 7,20-7,30...e posibil sa ai sanse.

      Ștergere
  53. Se fac redistribuiri peste redistribuiri ptr ca exista persoane care doar de dragul de a vedea daca prind locuri in camine aplica. si doar atat. din moment ce nu-si ridica contractul automat locurile alea raman vacante si se fac redistribuiri. nu doar ptr inlocuiri.

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna :). Vreau sa dau anul viitor la REI si ma intereseaza o camera la camin, dar marea mea dilema este: Pot invata linistita in camera? Sau este galagie ce nu permite asta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) o intrebare buna...de obicei la camin o sa fii nevoita sa te mai adaptezi si dupa colegele de camera. E posibil sa fie ff linistite, e posibil sa fie f galagioase..exista oricum si sali de lectura in camine, insa daca pt tine e ffff important sa ai liniste, poti sa incerci sa cauti si chirie.

      Ștergere
  55. Bună! Sunt clasa a 12-a şi aş dori să aflu mai multe informaţii despre facultate şi cămin :) dacă vrei să îşi oferi câteva informaţii în plus faţă de ce este afişat aici id-ul meu este ama_ax

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur, te voi contacta eu dupa sesiune daca nu este prea tarziu (pe la jumatatea lunii februarie) si iti dau orice informatie cunosc :)

      Ștergere
  56. Salut! :) Am inteles ca dupa prima sesiune se va face inca o etapa de redistribuiri si se va lua in considerare media dupa ses din feb! Ai idee cam cu ce medii se poate intra in Belvedere Nou/Vechi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde de facultate...mediile sunt f diferite de la o facultate la alta...din cate stiu eu, dupa prima sesiune se decid locurile pt anul viitor, nu se fac redistribuiri.

      Ștergere
    2. Hmm,eu din ce am inteles s-ar putea sa se faca..in fine,eu deocamdata stau in Tei si as vrea sa ma mut in belvedere nou sau vechi,dupa primul sem,asta daca s-ar face redistribuiri..sunt de la CSIE si m-ar fi interesat sa stiu cam cu ce medie(luandu-se in calcul media dupa prima sesiune) s-ar intra intr-unul din camine! Mersi

      Ștergere
  57. Bună! Aş avea câteva întrebările în legătură cu acestă facultate. Mă poţi contacta pe adresa de mail anaa.light@yahoo.com ? Desigur, dacă nu este un deranj prea mare. Îţi mulţumesc anticipat şi aştept un semn de la tine :)

    RăspundețiȘtergere
  58. Salut ! Aș putea să mă transfer la Facultatea de Comerț de la ASE dupa ce termin acuma in Februarie semestrul 1 anul 1 la FSEGA din Cluj-Napoca UBB sunt tot la aceeasi specializare Economia Comerțului Turismului și Serviciilor ZI buget... ?? mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca e posibil, dar aceste lucruri ar trebui sa le intrebi totusi la secretariatul facultatii. Gasesti pe site nr. de tel

      Ștergere
  59. Buna ! Am nevoie de parerea ta, avand in vedere ca s-a schimbat admiterea la ase si se intra doar pe baza de dosar, ce zici prin un loc la fabiz cu o medie de 7,87 ? Indiferent ca e cu taxa sau fara. Mersi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca prinzi sigur, dar cel mai probabil va fi la taxa.

      Ștergere
    2. Oricum, dupa 1 semestru ai sansa sa treci la buget ;)

      Ștergere
  60. Buna! Anul acesta dau la facultate si ma gandesc sa fie ASE-ul. Pot prinde un loc la fara taxa cu o medie de 6,67 avand in vedere ca anul acesta se intra doar pe baza de dosar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu cred ca poti...desi mediile vor fi destul de maricele. Oricum, nu strica cu nimic sa bagi si la ase dosarul

      Ștergere
  61. Buna!
    Ma gandesc sa dau si eu la ASE in toamna, la FABBV in engleza sau romana. Am media 9.76, dar am mai facut pana acum un semestru la alta facultate... As vrea sa te intreb mai multe despre facultate, daca ai timp sa imi si raspunzi. O sa te caut pe facebook sau revin aici dupa sesiune...

    RăspundețiȘtergere
  62. Buna ! Am vazut pe site-ul universitatii ca admiterea se face pe baza notei de la bac plus media anilor de liceu. In ziare am citit ca ar fi doar pe baza bac-ului. Mentionez ca vreau la Rei. Ai stii sa imi spui cum este de fapt ? Sau ar fi mai potrivit sa sun la facultate ? Ti-as fi foarte recunoscatoare pentru un raspuns .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabi,

      Cred ca cel mai bine ar fi sa suni la facultate pentru ca metodele de admitere s-au tot schimbat in ultimii ani, deci nici eu nu mai stiu exact cum e acum.

      Ștergere
  63. Buna, acum sunt in clasa a 12-a, si m-am gandit la FABIZ in germana. Ai vreo idee cam la ce camine sunt repartizati majoritatea si cam ce medii trebuie? :D Multumesc antiicpat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Tibi...asa cum am mai raspuns multor viitori boboci, depinde enorm de mult de facultate. Nu stiu sa iti spun pentru FABIZ. Pentru FABBV pot sa iti spun ca in anul in care am dat eu (2011), eu cu 9.26 am prins in prima faza Belvedere Vechi, apoi la redistribuiri Moxa D. Dar la alte facultati se intra si cu medii mai mici din ce am vazut. (ex:marketing, EAM etc.). Nu vreau sa te induc asadar in eroare, pot doar sa iti urez bafta la o medie cat mai mare!

      Ștergere
  64. Buna ziua Domnisoara Oprea,
    Vreau sa-ti multumesc pentru astfel de articol, este foarte informativ si de folos. Eu sunt student la ASE anul I la Informatica Economica, sunt student strain. Primul semestrul a fost foarte dificil pentru mine avand in vedere ca nu eram obisnuit cu asemnea forma de predare si invatamant.
    Acum merge cat de cat binisor pentru mine chiar daca am multe restante de luat.
    Caminul vitan este cel mai prost camin al ASE-ului are conditii foarte nasoale, dar mai mult oamenii care stau aici fac din locul acesta sa fie cu adevarat iadul. De abia astept sa iau restantele sa fac o medie de 8 sa-mi schimb caminul, oriunde ar fi eu as fi bucuros. Doar sa nu fie aici in Vitan.

    Nu recomand acest camin nimanui. Chiar daca aici suntem toti "straini" ai in gand ca va fi cat de cat civilizat, nu este adeverat. Incepund cu Moldovenii si terminand cu Albanezii, "it's a hell to live in here, cause they're swines". Prefer o mie de ori sa stau cu Romanii.
    N-am nimic impotriva Moldoveniilor nici Albaneziilor, totusi cei care sunt in Vitan in majoritatea sa sunt "PORCI".
    Imi cer scuze pentru vocabularul folosit, dar incercati sa intelegeti frustratia mea.
    O zi buna, si inca o data vreau sa-ti felicit pentru ca intreadevar m-ai informat despre caminele si cam cat trebuie sa iau sa intru.
    Eu sunt interesat de caminul Tei chiar daca este departe. Te rog sa-mi dai informatii despre acest camin, cat stau pe camera? cat de mare este camera? este sala de lectura? este liniste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna si imi cer scuze ca iti raspund cu intarziere. Ma bucur foarte mult ca ti-a fost util articolul meu, si imi pare bine ca ti-ai expus aici experienta, sa aiba si altii de invatat.

      Despre Tei pot sa iti spun ca este undeva in zona Stefan cel Mare (de la statia de metrou Stefan cel Mare poti merge pe jos vreo 20 de minute, sau cred ca poti folosi si ratb-ul...o sa ma interesez mai in detaliu daca vrei). Camera este destul de mare, cat sa incapa 5 persoane in ea :). Cel mai important din punctul meu de vedere este ca, altaturi de Moxa D si Belvedere Nou este singurul camin cu baie in camera. Succes!

      Pentru orice nedumeriri mai ai, lasa aici mesaj si raspuns eu cat pot de repede. Merci!

      Ștergere
  65. Buna ! sunt clasa a 12a si as vrea si eu sa stiu te rog cu ce medie se intra la camin la Belvedere Nou sau Moxa D tinand cont de faptul ca as vrea sa dau la csie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela,

      Asa cum am mai raspuns, mediile difera de la un an la altul. E posibil sa poti intra intr-unul din cele 2 camine cu o medie de minim 9.

      Ștergere
  66. Buna! Ce medie trebuie sa ai la sfarsit de an 1 la fabbv sa iti pastrezi locul la buget? Crezi ca 7 e suficient?Mentionez ca anul asta nu s.a mai facut repartizarea taxa/buget dupa primul semestu. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  67. Buna. Acum sunt in pregatirile pentru bac dar ma gandesc si la facultate. As vrea sa intru la FABBV. In legatura cu caminele....cu ce medie pot intra in moxa D sau Belvedere nou? Iti las id-ul meu: mocanu.yoana@yahoo.com. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna. Ce crezi, cu 5.63 media din primul an, prind si eu loc la vreun camin ? :)) Multumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde la ce facultate esti,la FABBV cu siguranta nu

      Ștergere
  69. Buna. Am promovat bacalaureatul cu media 7.55. Stii sa-mi spui ce sanse am la FABBV cu media mea?Taxa sau buget? Cu ce medii s-a intrat anii trecuti? Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna Andreea! Am promovat bacul cu media 9,63 si oscilez intre CSIE si FABBV. La care facultati crezi ca am mai mari sanse la admitere si totodata la un camin bun (gen moxa d sau belvedere nou) avand in vedere ca la cibernetica sunt 87 de locuri la buget iar la finante 246?

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna, ai vreo idee daca am pus optiunile la facultati , dupa admitere pot opta pentru o alta optiune daca am media necesara? Maibprecis nu mai vreau la REI in lb engleza si vreau sa stiu daca o pot schimba din fisa de admitere inainte sa se termine inscrieriile sau daca pot opta pentru optiunea imediat urmatoare care ar fi marketingul? Si de asemenea cand putem aplica pentru locurile in camin si daca s-a mai schimbat situatia in camine,adica s-a mai renovat ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  72. Buna daca am media 9.36 am sanse maricele sa intru in Moxa D.Tin sa mentionez ca am intrat la comert la buget pe locul 47 te rog frumos sa imi raspunzi

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna daca am media 9.36 am sanse maricele sa intru in Moxa D? Tin sa mentionez ca am intrat la comert la buget pe locul 47 te rog frumos sa imi raspunzi

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna, am fost admisa la CIG, la buget cu media 8,83. Am facut o statistica, daca pot spune asa, si am vazut ca sunt pe locul 249 in facultate si 1834 in universitate (buget+taxa). Vreau sa stiu cum se fac repartizarile pe camin, adica se fac in functie de facultate (sunt facultati cu prioritate?) sau de medie? Au prioritate cei de la buget sau sunt amestecati cu cei de la taxa? Si as mai vrea sa stiu de cate locuri dispun caminele ca sa imi fac o idee cam unde as intra. Optiunile mele sunt Moxa D, Belvedere Nou si Tei. Astept raspunsul tau. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna! Daca am intrat la taxa si am media 9.16 pot primi bursa ?

    RăspundețiȘtergere
  76. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  77. Buna! Stii cumva daca in belvedere Vechi se pot aduce persoane din exterior, si eventual cum? Am stat in Belvedere nou odata la o prietena si am vazut ca acolo se putea asta. Iti multumesc! foarte bine pus la punct articolul tau. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere