Aparate foto

joi, 25 februarie 2010

Învăţaţi să alegeţi ce vi se potriveşte mai bine

Sau, cum spune englezul...''what best suits you''. Voi reveni altădată cu o nouă discuţie despre perspectiva venirii sfârşitului lumii, dar astăzi, am decis să mă opresc asupra unui subiect de importanţă majoră pentru orice elev: alegerea profesiei.
De mică mi-au plăcut cel mai mult materiile de uman, unde de altfel, mă făceam şi remarcată ( compuneri, poezii, participarea la olimpiade de română, engleză etc.) Am vrut să aleg profilul uman, dar pe ultima sută de metri m-am răzgândit în favoarea celui real. Note mari aveam la toate materiile, dar eu voiam să excelez la cele care mi-au plăcut întotdeauna.
Avalanşa de sfaturi pe care le-am primit, după cum am mai spus, m-au făcut să înclin balanţa în favoarea profilului real: ''Ai mai multe posibilităţi la facultate etc.'' Nu pot să spun că regret ce am făcut, pentru că această alegere m-a ajutat să am o gândire mult mai logică, să privesc lucrurile mult mai REALIST.
Deşi nu am mai avut la fel de mult timp pentru materiile care mă interesau pe mine, am continuat să mă refugiez în ARTĂ, ori de câte ori găseam răgaz să o fac.
Cu toate acestea, decizia mea de a continua în acest domeniu, departe de şiruri, funcţii, şi determinanţi este acum, mai sigură ca niciodată! Pentru că, drept vorbind, nu mă văd lucrând toată viaţa cu ochii într-un monitor colorat şi plin de numere. Traseul meu e altul, iar eu l-am ales demult!
În concluzie, ceea ce vreau să spun este că voi toţi, elevi care citiţi acest post, să învăţaţi, să învăţaţi tot ce puteţi, pentru a şti exact ce vreţi să alegeţi mai departe. Acaparaţi toate domeniile, interesaţi-vă, studiaţi, iar astfel, veţi şti cu siguranţă ce drum să urmaţi.
Acestea fiind spuse, mult succes în alegerea profesiei ideale!

Un comentariu: