Aparate foto

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Pentru cine nu a prins loc la cămin

Am promis că voi reveni cu câteva sfaturi pentru cei care nu au prins loc la niciun cămin al ASE-ului. În primul rând, nu vă panicați pentru că nu este niciun capăt de lume. Voi încerca să fiu cât mai practică și mai succintă.

În primul rând, trebuie să vă căutați un loc în care să stați în luna octombrie. Asta pentru că, chiar dacă veți prinde loc la redistribuiri, vă veți putea caza abia de la începutul lunii noiembrie. Redistribuirile se fac în 2 rânduri în luna octombrie (sau cel puțin așa a fost anul trecut). În această privință voi posta pe blog perioadele în care puteți face cereri imediat ce voi afla și eu.

În continuare, voi scrie câte ceva despre aceste cereri de redistribuire pentru cei care nu sunteți familiarizați cu acest subiect:
  • se pot face atât de studenții care nu au prins deloc cămin, cât și de cei care au prins dar își doresc un loc mai bun (desigur, asta nu înseamna neapărat că vor și prinde un loc mai bun)
  • se pot face cereri de redistribuire, sau mai exact de transferuri dintr-o cameră în alta, sau dintr-un cămin în altul, în cazul în care au acelasi grad de comfort (spre exemplu din Belvedere A3 in Belvedere A4, ambele aparținând de complexul Belvedere Vechi). Aceste tipuri de transferuri se fac în general în funcție de prietenii și preferințe, și sunt mult mai susceptibile a avea loc decât un transfer dintr-un cămin cu grad de comfort mai mic în altul cu grad de comfort mai mare
  • dacă ați prins deja loc la cămin, NU vă veți pierde locul inițial în momentul în care veți depune cererea de redistribuire..prin urmare dacă prindeți un loc mai bun vă mutați, dacă nu, rămâneți unde sunteți.
  • nu știu exact pe ce criterii se fac redistribuirile, dar acolo în cerere trebuie să completați din nou media de admitere (deci bănuiesc că în funcție de medie și de locurile rămase libere)
Cam atât despre aceste cereri. Dacă am omis ceva, voi reveni cu completări.

Acum, tot pentru cei care nu au prins loc și nu au unde să stea în luna octombrie...dacă nu aveți nicio cunoștință prin București sau în apropiere de București, ați putea folosi site-ul www.cautcoleg.ro Este un site pentru închirieri de garsoniere, camere în apartamente etc. În general este folosit de stundeții care caută colegi de cameră/garsonieră/apartament pentru a împărți banii de chirie. Dacă doriți sau nu să le spuneți că pentru moment închiriați doar pentru o luna, rămâne la latitudinea voastră. În tot cazul, eu nu vă recomand să faceți niciun contract deocamdată, pentru că dacă prindeți la redistribuiri, va fi o problemă cu încălcarea contractului de închiriere. În concluzie, puteți proceda în felul următor: ori sunteți onești și spuneți că e posibil să stați doar pentru o luna (dar în acest caz vă va fi mai greu să găsiți chirie)...ori NU :D.

Iar acum, o ultima OBSERVAȚIE pentru bobocii care urmează să se cazeze. În momentul cazării, va trebui să prezentați următoarele acte:

  1. Contractul de cazare la cămin (pe care îl puteți procura de la "Intrarea Frumoasă" ...este în zona Pieței Victoria. Coborâți la metrou la Victoria și întrebați cum puteți ajunge la "Intrarea Frumoasă"). Fără acest contract nu vă puteți caza. Așa că sfatul meu este să nu vă pierdeți vremea mergând mai întâi la cămin, pentru că nu vă vor caza nici în ruptul capului fără contract (cel puțin așa am pățit eu, care nu știam nimic despre acest contract...și a trebuit să facem câteva drumuri prin București până să mă pot caza :D...dar aceasta este cu siguranță altă poveste care nu vă privește)
  2. Copie după buletin
  3. Chitanța aferentă regiei de cămin pe luna octombrie - 135 RON. Această taxă o puteți achita la casieriile facultăților sau la un sediu BRD sau BCR, adică băncile care colaborează cu ASE-ul. Eu m-am cazat fără să prezint chitanța în ziua respectivă, pentru că era duminică, habar nu aveam unde este facultatea mea, și chiar dacă aș fi avut nu aș fi găsit pe nimeni la casierie duminica...cât despre BRD și BCR, nu știam la vremea aceea că le pot folosi pt a-mi plăti căminul. Așa că am plătit taxa luni, și tot luni am adus și chitanța. V-am povestit asta ca să nu vă speriați dacă nu veți avea asupra voastră această chitanță în ziua cazării. Însă CONTRACTUL DE CAZARE ESTE INDISPENSABIL!!!
Cam atât deocamdată, aștept întrebări și păreri de la voi. Voi reveni cu o altă postare cât mai curând posibil, întrucât mi s-au tot propus teme de discuție în ultimul timp. (spre exemplu ce lucruri să ne luăm la cămin...ar fi distractiv să scriu despre asta, întrucât eu de fiecare dată îmi uit câte ceva important :))...dar poate o să mă ajutați și voi cu potarea asta)
 

6 comentarii:

  1. Consider foarte utile informatiile care le impartasesti pe acest blog :D Astept cu nerabdare urmatoarea ta postare despre ce lucruri sa ne luam in camin sunt foarte curioasa sa aflu recomandarile tale. Keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello!
    Știi cumva cînd se afișează orarul (la FABIZ, de exemplu)?
    Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orarele se vor afisa la avizierele fiecarei facultati :)...de fapt, cred ca deja sunt afisate

      Ștergere